Projekt VITA i početak provođenja

27. siječnja 2021. godine započeo je sa provođenjem znanstveno-istraživački projekt VITA – Virtualna telemedicinska asistencija odobren unutar operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020. – Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu, a partner u projektu je tvrtka Smart Technologies d.o.o. iz Splita. Trajanje projekta je 3 godine, odnosno, do 31. prosinac 2023. godine, a ukupni budžet je 5.175.948,18 HRK.

Projekt predviđa znanstveno-istraživački rad te razvoj cjelovite visoko-inovativne kolaboracijske telemedicinske platforme temeljene na najmodernijim tehnologijama virtualne i proširene stvarnosti, računalnog vida te medicinskim uređajima baziranima na paradigmi „interneta stvari“ kojom se omogućava udaljeno konzultiranje, dijagnostika i liječenje pacijenta.

U okviru projekta, također je predviđeno i zaposlenje triju novih osoba na radnom mjestu mlađeg istraživača. Novozaposleni članovi tima će obavljali poslove istraživanja i razvoja u području virtualne i proširene stvarnosti, računalnog vida i umjetne inteligencije. Za sva dodatna pitanja i informacije, zainteresirani za suradnju i rad na projektu mogu se obratiti putem kontaktnog obrasca web stranice projekta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content